понедельник, 24 июня 2013 г.

Триває Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з географії
І (заочний) тур 2013 рік
Приклад завдань для учнів, які перейшли до 10-11 класів

1. Кожний п’ятий мешканець Ефіопії залежить від продовольчої допомоги із-за кордону. В той же час уряд цієї держави створює сприятливі умови для інвесторів, які планують вирощування овочів та зернових культур на експорт. Поясніть цей парадокс. Наведіть аргументи за та проти цієї державної політики. 12 балів.

2. Відомо, що людина мешкала в горах з початку свого існування. Основна частина світових знахідок архантропів відноситься до гірських та передгірних територій. Наведіть приклади стоянок первісних, людей знайдених в гірських системах. Дослідіть роль гірських систем в еволюції людського суспільства та культури на певних етапах їх розвитку. 12 балів.

3. Єгер Михайло Петрович не відстає від сучасності. За допомогою сервісу «Google Earth» він знаходив своє лісництво, віртуально подорожував по країнам, а також знайомився з вулицями різних міст. Але одне питання завжди хвилювало єгеря, яким чином отримують космознімки в тому вигляді, як вони представлені в «Google Earth», для чого використовують такі знімки та які аналоги «Google Earth» існують на сьогоднішній день. Допоможіть розібратися Михайлу Петровичу у цій нелегкій справі. 12 балів.


І (заочний) етап - перший тур - 01 червня-15 липня 2013 року;
другий тур - 15 липня – 01 вересня 2013 року.
Умови участі та завдання Всеукраїнських учнівських Інтернет–олімпіад знаходяться на сайті Одеського обласного інституту удосконалення вчителів (www:osvitaodessa.org). 

Реєстрація для участі: http://osvitaodessa.org/?mod=internet_olimp



Спробуйте свої сили!!! Бажаю успіхів!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.