пятница, 3 мая 2013 г.


РЕКОМЕНДАЦІЇ  ДО ІСПИТУ  З  ГЕОГРАФІЇ
Для успішного складання іспиту з географії треба раціонально розподілити час на підготовку до ДПА, здійснювати самоосвітню діяльність, повторити основні поняття й терміни, географічну номенклатуру, посилити увагу до картографічного матеріалу. Необхідно створити навколо себе «географічний простір» з усіх доступних джерел географічної інформації: перед очима завжди повинні бути карта України, довідники, підручники, географічні енциклопедії, атласи, інтернет тощо, які допоможуть перевірити та закріпити отримані знання.
Тренуйся! Перед офіційним (змаганням, атестаційним) тестуванням варто виконувати якнайбільше опублікованих тестів – просто заради тренування. Не можна навчатися добре вирішувати тести, не виконуючи їх самих, підмінюючи цю практику іншими видами контролю й самоконтролю.
Випробовуйте!  У тренуваннях застосовуйте правильну тактику, тобто додержуйтеся всіх рекомендацій, як правильно вирішувати окремі завдання або тест у цілому.
Пропускайте! Треба навчатися пропускати важкі або незрозумілі завдання. Пам’ятайте: у тесті завжди знайдуться такі завдання, з якими ви обов’язково впораєтеся. Просто нерозумно недобрати балів тільки тому, що ви не добралися до «своїх» завдань, а застрягли на тих, навчальний матеріал, який вам невідомий.
Виключайте! Багато завдань можна швидше, якщо не шукати відразу правильну відповідь, а послідовно виключати ті, які явно не підходять. Метод виключення дозволяє концентрувати увагу всього на одній-двох ознаках (а це легше), а не відразу на п’ятьох – сімох (що набагато складніше).
Думайте тільки про поточне завдання! Коли ви бачите завдання (питання), забувайте все, що було в попередньому, як правило, завдання в тестах не пов’язані один з одним, тому знання, які ви застосували в одному (уже вирішеному вами), як правило, не допомагають, а тільки заважають сконцентруватися й правильно вирішити інше завдання.
Читайте завдання до кінця! Поспіх не повинен призводити до того, що ви будете намагатися зрозуміти умови завдання з «першими словами» і добудовувати кінцівку у класній уяві. Це вірний спосіб зробити прикрі помилки в найлегших питаннях. БАЖАЮ УСПІХІВ!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.