понедельник, 5 августа 2013 г.

Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з географії
ІІ (заочний) тур - 2013 рік

Завдання для учнів, які перейшли в 9 клас

1. Відомо, що теплі та холодні океанічні течії мають суттєвий вплив на формування клімату узбережжя. Проаналізуйте механізм впливу Гольфстріму на клімат Європи, східної частини Північної Америки і Гренландії та Куросіо на клімат Далекого Сходу. 12 балів.

2. Сучасний варіант цього виробу вперше був представлений у Євросоюзі у 2007 році. Через рік він був презентований на міжнародній виставці і був включений у перелік 20-ти інноваційних продуктів. З цього часу він з успіхом реалізується у всіх європейських країнах, США та Японії. Але, насправді, в цього виробу більш давня історія і винайшли його ще до початку епохи Великих географічних відкриттів. Промислове виробництво почалося у 90-х роках ХІХ століття. З 60-х років ХХ століття спостерігався його занепад, але з 90-х років він знову почав користуватися попитом. Що це за виріб? Який вплив він має на формування способу життя сучасної людини? Проаналізуйте динаміку його виробництва протягом ХІХ-ХХІ століть. 12 балів

3. За допомогою програми«Google Earth» побудуйте профілі рельєфу України з півночі на південь та з заходу на схід (за крайніми точками). Також за допомогою інструменту «лінійка» визначте відстань від Вашого населеного пункту до столиці нашої держави (в км). Поясніть покроково Ваші дії. 10 балів.

Завдання для учнів, які перейшли в 10-11 клас

1. Рівень освіченості серед дорослого населення цієї країни складає практично 100%. В той же час, населенню не вистачає продовольства. Більш ніж 60% дітей страждає від недоїдання. Тут ніколи не вимикають радіо та заборонене довге волосся. А ще тут популярні «масові ігри». Що це за країна? Складіть її геополітичну характеристику. 12 балів.

2. В межах «проекту сумісного здійснення» німецький концерн продав в кредит мешканцям Замбії енергозберігаючі печі. 140 спеціально навчених контролерів перевіряють стан, в якому перебувають печі, та чи використовують їх за призначенням. Більш того, місцезнаходження всіх 30 000 печей контролюється через супутникову навігаційну систему GPS. Німці контролюють не тільки печі, але й дрова. Концерн заснував в Замбії тисячу нових лісових плантацій, за якими також спостерігають за допомогою супутникової системи. Про який проект йдеться, та як він впливає на рахунки за електроенергію мешканців Німеччини. Наведіть приклади подібних проектів. Проаналізуйте, яке значення має реалізація подібних проектів для світової економіки. 12 балів.

3. За допомогою програми«Google Earth» побудуйте профілі рельєфу України з півночі на південь та з заходу на схід (за крайніми точками). Також за допомогою інструменту «лінійка» визначте відстань від Вашого населеного пункту до столиці нашої держави (в км). Поясніть покроково Ваші дії. 10 балів.

Умови участі у Всеукраїнських учнівських Інтернет–олімпіадах знаходяться на сайті Одеського обласного інституту удосконалення вчителів (www:osvitaodessa.org). 


Реєстрація для участі: http://osvitaodessa.org/?mod=internet_olimp

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.