суббота, 21 июня 2014 г.

Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з географії 
І (заочний) тур 2014 рік
9 клас

Завдання виконують учні, які перейшли в 9 клас

(також дане завдання можуть виконувати учні 6, 7, 8 класів).
Роботи учнів, які перейшли в 10-і, 11-і класи, не приймаються
1. Спробуйте відтворити географію суфозійних форм рельєфу в Україні. Назвіть найголовніші чинники, які на вашу думку їх сформували. 12 балів.
2. За словами відомого американського історика, це місто, «засноване майже на голому місці. Місто, де особистий успіх стає успіхом державним, тому що імперії потрібен був форпост в цьому дикому краї. Підприємливість відкривала дорогу іммігрантам всіх мов і релігій». Типове, як колись зауважив Марк Твен, американське місто, незважаючи на те, що з’явилось в Старому Світі. Місто, де готові «цінувати незвичайне і незвичне, почуття самоіронії, а також скептично ставиться до пишномовних промов про національну велич». Що це за місто. Назвіть умови його виникнення та проаналізуйте перспективи економічного розвитку у ХХІ столітті. 12 балів.
3. Великі спортивні події часто стають мішенню для масових протестів. Так, наприклад, в Мюнхені недавно провели референдум про те, чи варто взагалі подавати місту заявку на проведення зимової Олімпіади-2020. Як ви думаєте – чи можна поєднати масштабні спортивні змагання з довгостроковою користю для суспільства. Створіть власний проект такого поєднання на прикладі України. 12 балів.

Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з географії 
І (заочний) тур 2014 рік
10-11 клас

Завдання виконують учні, які перейшли в 10-11 клас
1. Розкрийте суть джентрифікації. Покажіть її вплив на урбанізаційно-субурбанізаційні процеси. Розкрийте зміни у типології які можуть відбутися в наслідок посилення джентрифікації в Україні. 12 балів.
2. Які держави належать до групи нових індустріальних країн? Назвіть критерії їх виділення? У чому секрет цього «економічного дива»? Яку країну називають сплячим сировинним тигром. Проаналізуйте географічні фактори що сприяють її масштабному економічному зростанню. Як зростання доходів впливає на геополітичні амбіції даної країни. 12 балів.
3. За допомогою «Google Earth» створіть фізико-географічний профіль території починаючи зі столиці держави, в якому можна спостерігати блискавки більше 100 разів на рік, а картками розраховуються навіть в ларьках. Далі через країну «смарагдів» до столиці держави, в якій долар США витіснив національну валюту. Виявіть та поясніть основні закономірності організації ландшафтної сфери Землі за даним маршрутом.
12 балів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.