четверг, 2 января 2014 г.

ЗНО - 2014 


Особливості зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року
Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які вирішили стати студентами вищих закладів освіти, відбудеться з 3 червня до 27 червня 2014 року.
Під час зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти будуть складати тести з української мови та літератури (обов’язково), історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, однієї з іноземних мов (англійської, німецької, французької, іспанської), світової літератури. Тести з математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, всесвітньої історії за бажанням абітурієнтів будуть перекладені однією з мов: російською, угорською, молдовською, польською, румунською, кримськотатарською, тест із світової літератури - російською мовою.  Абітурієнт, який виявив бажання скласти тест однією з мов національних меншин, отримає для роботи тестовий зошит, укладений відповідною мовою. Тестовий зошит, укладений українською мовою, йому видаватися не буде.
Особа, яка зареєструвалася для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, має право на складання тестів не більше як з чотирьох предметів.
Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання самостійно обирає предмети для тестування, попередньо звернувшись до приймальної комісії вищого навчального закладу, у якому бажає навчатися, та ознайомившись з переліком конкурсних предметів.


Втрата або пошкодження сертифіката

У разі втрати або пошкодження сертифіката абітурієнт повинен особисто звернутися до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти з письмовою заявою про виготовлення дубліката сертифіката. Абітурієнт зобов’язаний пред’явити документ, що посвідчує особу, на підставі якого відбувалася реєстрація, надати фотокартку розміром 3х4 см та зіпсований сертифікат (у разі його пошкодження). Виготовлення дубліката сертифіката здійснюється за кошти фізичної особи, яка його замовляє.

За номером заяви – реєстраційної картки (він вказаний у контрольно-інформаційному листі до заяви-реєстраційної картки) або номером поштового відправлення (він вказаний у квитанції, яка надається на пошті) потрібно перевірити на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти test.dn.ua стан поштового відправлення ( на сайті буде зазначена інформація про отримання листа, опрацювання реєстраційних документів та дати друку і відправки сертифікату або листа з відмовою в реєстрації).

3 червня
Іноземні мови
5 червня
Укр мова та література (1 сесія)
6 червня
Укр мова та література (2 сесія)
10 червня
Російська мова
12 червня
Математика
14 червня
Географія
16 червня
Біологія
18 червня
Фізика
20 червня
Історія України
23 червня
Хімія
25 червня
Всесвітня історія
27 червня
Світова література

Реєстрація осіб, які бажають взяти участь у ЗНО 2014 триватиме
з 03 січня до 05 березня 2014 року.
     Реєстрація осіб, які бажають взяти участь у ЗНО 2014 здійснюється на підставі реєстраційних документів, надісланих поштовим зв’язком (бажано рекомендованим листом) до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.
Адреса відправки листа з реєстраційними документами:
а/с 91, Донецьк, Донецька область, 83104

Комплект реєстраційних документів:
     1 - заява-реєстраційна картка, яка генерується за допомогою спеціальної комп'ютерної програми, яка розміщена на сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua та Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти test.dn.ua, роздруковується та заповнюється особисто учасником. (Для генерування заяви-реєстраційної картки абітурієнт може звернутися за допомогою до працівника пункту реєстрації. Інформацію  про  дислокацію пунктів реєстрації  буде  розміщено  на  сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua та на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти test.dn.ua );
     2 - копія паспорта або свідоцтва про народження ( для осіб, які народилися після 1 вересня 1997 року та не отримали паспорт);
     3 - копія документа про повну загальну середню освіту ( для випускників минулих років ) або довідка з місця навчання за зразком, установленим Українським центром оцінювання якості освіти ( для випускників 2014 року );
     4 - копія документа про зміну прізвища, імені, по батькові ( для осіб, у документах яких є розбіжності в зазначенні персональних даних );
     5 - пластиковий файл формату А4 для реєстраційних документів.
У разі потреби особи, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, крім вище зазначених документів, надають висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов проходження зовнішнього незалежного оцінювання (з обов’язковим записом про те, які саме умови потрібно забезпечити).
На копіях документів, які подаються для реєстрації, необхідно зробити надпис «Згідно з оригіналом» та поставити підпис, написати прізвище, ініціали та дату засвідчення копії. Якщо для реєстрації подаються копії документів, оформлених іноземною мовою, то має бути представлений переклад державною мовою, засвідчений в установленому законодавством порядку.
Іноземцям, особам без громадянства, біженцям, закордонним українцям, особам, які потребують додаткового або тимчасового захисту в комплект документів необхідно додати копію документа, що підтверджує законність перебування особи на території України.

Створення заяви-реєстраційної картки
До програми вводяться такі дані:
–      відомості про громадянство особи;
–      число, місяць та рік народження;
–      тип документа, що засвідчує особу;
–      номер контактного телефону;
–      категорія випускника;
–      адреса місця постійного проживання (за цією інформацією буде здійснено розподіл за пунктами тестування , надіслано сертифікат та запрошення-перепустку для участі у ЗНО );
–      відомості про навчальний заклад (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2014 року);
–      перелік навчальних предметів, із яких особа бажає пройти зовнішнє оцінювання;
–       мова, якою необхідно перекласти тести (за потребою). Абітурієнт отримує лише один тестовий зошит - українською мовою або замовленою мовою перекладу.
–      мова, якою необхідно перекласти інформаційний бюлетень (за потребою). Поштою абітурієнту буде надіслано інформаційний бюлетень, укладений українською мовою, а його переклад буде розміщено на інформаційній сторінці, створеній після реєстрації;
–      номер і дата видачі висновку закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання (для осіб, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження тестувань).

З програми створення заяви-реєстраційної картки необхідно роздрукувати:
–      інструкцію щодо заповнення заяви-реєстраційної картки;
–      заяву-реєстраційну картку;
–      контрольно-інформаційний лист до заяви-реєстраційної картки (необхідно розрізати по лінії розрізу, верхня частина залишається в учасника зовнішнього незалежного оцінювання. Там зазначено номер заяви-реєстраційної картки, за яким можна відслідкувати стан обробки надісланих реєстраційних документів);
–      бланк довідки з місця навчання (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2014 року).

Оформлення заяви-реєстраційної картки
Заява-реєстраційна картка оформляється державною мовою відповідно до зразка, затвердженого Українським центром оцінювання якості освіти особисто учасником.
У заяві-реєстраційній картці особа має засвідчити своє бажання бути зареєстрованою, факт ознайомлення з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році, правами та обов’язками абітурієнта, дати згоду на обробку персональних даних у процесі проведення зовнішнього незалежного оцінювання та використання їх під час вступу до вищих навчальних закладів. Орієнтовний текст заяви надано у програмі створення заяви-реєстраційної картки.
У заяві-реєстраційній картці абітурієнт вказує:
–      прізвище, ім’я, по батькові;
–      серію, номер паспортного документа (свідоцтва про народження).
У спеціально відведених місцях заяви-реєстраційної картки необхідно наклеїти дві ідентичні фотокартки розміром 3 х 4 см.

Отримання сертифіката
Особі, яка зареєстрована для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти надсилає рекомендованим поштовим відправленням за місцем постійного проживання, указаним під час реєстрації:
–      Сертифікат;
–      реєстраційну картку абітурієнта;
–      інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2014 рік»;
–      повідомлення про створення особливих умов проходження зовнішнього оцінювання (для осіб, які надали відповідний висновок закладу охорони здоров’я) та повертає оригінал довідки.

Відмова в реєстрації
В окремих випадках, за рішенням регламентної комісії регіонального центру оцінювання якості освіти, особі може бути відмовлено в реєстрації.
Підстави для відмови в реєстрації:
–      надання не всіх документів, необхідних для здійснення реєстрації;
–      неналежне оформлення комплекту реєстраційних документів (відсутність тексту заяви, дати, підпису, фото,  тощо);
–      зазначення в заяві-реєстраційній картці недостовірних даних (надсилається довідка зі школи, а в картці при реєстрації обрано категорію «випускник минулих років», «випускник ВНЗ І-ІІ р.а.», помилки в ПІБ , тощо.);
–      неможливість створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до висновку закладу охорони здоров’я;
–      подання заяви пізніше встановленого терміну (визначається за поштовим штемпелем відправлення);
–      не надання при повторній реєстрації сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року, який видано під час попередньої реєстрації.
Особі, якій відмовлено в реєстрації, регіональний центр оцінювання якості освіти рекомендованим поштовим відправленням надсилає вмотивовану відмову в реєстрації та документи, подані нею. Заява про участь у зовнішньому незалежному оцінювання особі не повертається, вона повинна зберігатися в регіональному центрі.

Повторна реєстрація
Особа, якій відмовлено в реєстрації, може надіслати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти комплект реєстраційних документів повторно, усунувши причини, що стали підставою для відмови. У такому разі до комплекту реєстраційних документів додається копія листа регіонального центру оцінювання якості освіти про відмову в реєстрації.
Абітурієнт може внести зміни до реєстраційних даних шляхом повторної реєстрації. У такому разі абітурієнт, крім комплекту реєстраційних документів, має надіслати отриманий раніше сертифікат ЗНО 2014.
Увага!
Зміни до реєстраційних даних можна вносити лише до 19 березня 2014 року (дата подання визначається за поштовим штемпелем).
Не надсилайте реєстраційні документи повторно не дочекавшись від Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти сертифікат або лист з відмовою в реєстрації.
За номером заяви - реєстраційної картки ( він вказаний у контрольно-інформаційному листі до заяви-реєстраційної картки) або номером поштового відправлення (він вказаний у квитанції, яка надається на пошті) потрібно перевірити на сайті Донецького регіонального центру test.dn.ua стан поштового відправлення ( на сайті буде зазначена інформація про отримання листа, опрацювання реєстраційних документів та дата друку і відправки листа з сертифікатом або відмовою у реєстрації).

Персональна інформаційна сторінка
Для кожного абітурієнта на сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua створюється персональна інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та pin-кодом, указаним у ньому.

Запрошення-перепустка для участі в ЗНО
Український центр оцінювання якості освіти не пізніше, ніж за три тижні до дати проведення першого тестування, інформує абітурієнтів про місце та час проходження зовнішнього оцінювання. Інформування здійснюється у формі запрошень-перепусток для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, що розсилаються абітурієнтам поштовими відправленнями за місцем їхнього постійного проживання, указаним під час реєстрації. Ця інформація також надається на персональних інформаційних сторінках абітурієнтів, що розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Відмова від проходження зовнішнього оцінювання.
Якщо через певні причини абітурієнт не може взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, то він повинен надіслати до регіонального центру раніше отриманий сертифікат і заяву про відмову в реєстрації в межах терміну реєстрації.

Алгоритм дій щодо здійснення реєстрації на ЗНО
1.
Обрати вищий навчальний заклад, у якому бажаєте навчатися (напрям підготовки, спеціальність). Звернувшись до приймальної комісії ВНЗ, ознайомитися з Правилами прийому та переліком конкурсних предметів, з яких потрібно мати сертифікат ЗНО.
2.
На сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua або Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти test.dn.ua знайти розділ «Реєстрація» та ознайомитися з матеріалами щодо реєстрації.
Завантажити програму створення заяви-реєстраційної картки. Ознайомитися з порядком проведення ЗНО в 2014.
Ввести необхідні дані до програми створення заяви-реєстраційної картки.
Роздрукувати з програми створення заяви-реєстраційної картки:
–      інструкцію щодо заповнення заяви-реєстраційної картки;
–      заяву-реєстраційну картку;
–      контрольно-інформаційний лист (необхідно розрізати по лінії розрізу, верхня частина залишається в учасника зовнішнього незалежного оцінювання до отримання сертифікату);
–      бланк довідки з місця навчання (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2014 року).
Перевірити дані в заяві-реєстраційній картці. Внести зміни до реєстраційних даних, якщо виникне така потреба. Роздрукувати нову заяву-реєстраційну картку та контрольно-інформаційний лист.
3.
Особисто оформити заяву-реєстраційну картку.
–      розбірливо написати текст заяви (зразок тексту заяви надано в інструкції щодо заповнення заяви-реєстраційної картки, яку можна роздрукувати з програми);
–      поставити дату та особистий підпис у відповідних місцях заяви-реєстраційної картки;
–      розбірливо друкованими літерами внести особисті дані (прізвище, ім’я, по батькові) та паспортні дані (серія, номер паспортного документа або свідоцтва про народження);
–      наклеїти дві ідентичні фотокартки розміром 3х4 см у відповідних місцях заяви-реєстраційної картки.
Зробити ксерокопії    паспортного документа, документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років ), роздрукувати з програми створення заяви-реєстраційної картки довідку з місця навчання та оформити її у відповідному навчальному закладі (для випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти 2014 року, випускників професійно-технічних закладів та випускників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації 2014 року). На копіях документів, написати «Згідно з оригіналом», поставити підпис, зазначити власне прізвище, ініціали та дату засвідчення копії.
4.
Надіслати рекомендованим листом на адресу: а/с 91, Донецьк, Донецька область, 83104 в установлений термін  з 03 січня до 05 березня 2014 року реєстраційні документи, вклавши їх до файлу :
         1 - оформлену заяву-реєстраційну картку (інструкцію щодо її заповнення та орієнтовний текст заяви можна роздрукувати з програми створення заяви-реєстраційної картки);
         2 - копію паспортного документа;
         3 - копію документа про повну загальну середню освіту або довідку (оригінал) з місця навчання за зразком;
         4 - копію документа про зміну прізвища, імені, по батькові (для осіб, у документах яких є розбіжності в зазначенні персональних даних);
         5 - у разі потреби - висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов проходження зовнішнього оцінювання;
Надсилаючи документи, добирайте такий конверт, щоб їх не згинати.
 5.
Для завершення процедури реєстрації необхідно отримати рекомендований лист від Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, який містить:
     1 - Сертифікат;
     2 - реєстраційну картку абітурієнта;
     3 - інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2014 рік»;
     4 - повідомлення про створення особливих умов проходження зовнішнього оцінювання (для осіб, які надали відповідний висновок закладу охорони здоров’я).
Необхідно перевірити дані у реєстраційній картці абітурієнта та сертифікаті, на персональній сторінці на сайті Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та pin-кодом, указаним у ньому.
У разі виявлення помилок у реєстраційних даних, отримання відмови в реєстрації або необхідності внесення змін у реєстраційні дані необхідно здійснити повторну реєстрацію за наданим алгоритмом, повернувши до Донецького регіонального центру разом з новим пакетом реєстраційних документів відповідний документ - копію листа регіонального центру оцінювання якості освіти про відмову в реєстрації або отриманий раніше сертифікат ЗНО 2014 протягом часу, відведеного на реєстрацію, та наступних 14-ти календарних днів ( до 19 березня 2014 року ).
Основні етапи ЗНО 2014:
Реєстрація учасників                             03.01.2014 – 05.03.2014
Проведення ЗНО                                    03.06 – 27.06.2014
Оголошення результатів                      19.06 – 08.07.2014
Додаткова сесія ЗНО                             04.07 – 11.07.2014

Матеріали для підготовки.
Програми та загальні характеристики тестів зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року
Тести 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 р.р.
(Цю інформацію можна знайти на сайті Донецького РЦОЯО test.dn.ua )
Спецвипуски “ТІМО 2014 абітурієнт”

Умови прийому до ВНЗ у 2014 році 
Мінімальна кількість балів:
1)   для здобуття рівня молодшого спеціаліста не нижче 124 балів з профільних та непрофільних предметів;
2)   для здобуття рівня бакалавра не нижче 124 балів з непрофільних та 140 балів з профільного предмету( це може бути 1 або 2 предмети);
3)   нижче 124 балів з одного з непрофільних предметів за умови не нижче 170 балів з профільного предмету (творчого конкурсу) – за рішенням приймальної комісії.
4)   ВНЗ може встановити вищу кількість балів з профільного предмету.
Вступники мають право подавати сертифікат УЦОЯО, виданий у 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 або у 2014 роках.
Додаткові бали:
     1 -  за успіхи у вивченні профільних предметів :
50 балів – диплом I ступеня;
40 балів – диплом II ступеня;
30 балів – диплом III ступеня.
     2 - результатами підсумкової атестації навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах підготовки підготовчих курсів при вступі до даного вищого навчального закладу – до 20 балів.
Вступник може подавати документи не більше, ніж до п'яти вищих навчальних закладів та не більше, ніж на три напрями підготовки (спеціальності).
При вступі до ВНЗ враховується середній бал атестата.
Інваліди 1 і 2 груп та діти-інваліди за їх вибором складають вступні екзамени до ВНЗ або проходять ЗНО.
Строки проведення вступної компанії
1 - прийом документів – 1- 31 липня 2014 року;
2 - вступні екзамени – 11-21 липня 2014 року;
3 - оприлюднення рейтингового списку вступників -  1 серпня 2014 року;
4 - зарахування:
  за держзамовленням – не пізніше 12 серпня 2014 року;
  за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 26 серпня 2014 року.
Джерела інформації щодо ЗНО 2014.
Сайт Українського центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua
Сайт Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти test.dn.ua
Інформаційно-реєстраційний бюлетень “Зовнішнє незалежне оцінювання 2014”.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.